Veiligheid

Op internet is jammer genoeg niet iedereen wie hij zegt te zijn. Niet iedereen spreekt de waarheid, en niet iedereen is te vertrouwen. Sommige mensen zijn erop uit om je emotioneel te beschadigen, van je te stelen, of erger. Anderen kunnen geen 'nee' accepteren en blijven je lastig vallen of stalken.

SamenChristen is een zeer veilige datingsite. Onze redactie neemt beveiliging serieus, en heeft al ruim 20 jaar ervaring. Wij steken veel tijd en energie in de bescherming van onze singles, zodat jij een schone en vertrouwde ontmoetingsplek hebt om onbezorgd andere christenen te leren kennen. Zo screenen we elke foto en elk profiel. Daarnaast gebruiken we geavanceerde systemen om misbruik proactief op te sporen.

Toch kunnen we geen garanties geven dat onze maatregelen altijd (op tijd) werken. Geen enkele website kan dat. Daarom is het belangrijk dat je je bewust bent van de gevaren van internet. Wanneer je onderstaande adviezen ter harte neemt, kan er weinig mis gaan — dan is online daten op SamenChristen volstrekt veilig.

 • Verstrek je contactgegevens niet te snel

  Leer iemand eerst minimaal een week via SamenChristen kennen, voordat je je telefoonnummer, e-mailadres, WhatsApp, Skype of Facebook geeft. Sneller uitwisselen van persoonlijke contactgegevens is gevaarlijk en daarom niet toegestaan. Er is geen enkele haast, want via SamenChristen kun je mailen en chatten zonder je privacy op te geven — profiteer daarvan. Misstanden kunnen zo sneller door ons worden opgespoord. Bovendien heeft onze site een 'blokkeer'-knop — buiten SamenChristen is het een stuk lastiger te voorkomen dat iemand contact met je zoekt. Overigens betekent dit niet dat je na een week buiten de site om contact moet hebben. Doe dat pas als je er klaar voor bent — zie hieronder 'Laat je niet onder druk zetten'.

 • Wantrouw mensen die te snel hun contactgegevens met je delen

  Het betekent dat ze buiten de veilige en gemonitorde omgeving van SamenChristen contact met je willen. De kans is dan groot dat ze iets te verbergen hebben en slechte bedoelingen hebben.

 • Wees voorzichtig met mensen die Engels of slecht Nederlands spreken

  Datingsites worden overspoeld door oplichters uit met name West-Afrika, die doen alsof ze verliefd op je zijn, maar al snel geld van je willen.

 • Wantrouw mensen die al na drie mailtjes stapelverliefd op je zijn

  Dat is op z'n minst niet gezond. De kans is ook aanwezig dat je te maken hebt met een oplichter die alleen maar uit is op je geld.

 • Stuur nooit geld aan iemand die je alleen via internet kent — nooit

  Als iemand je vraagt om geld of goederen, dan is de kans zeer groot dat je met een oplichter te maken hebt. Ook al is het voor een weeshuis of een zieke moeder die geopereerd moet worden.

 • Laat je niet onder druk zetten

  Iedereen heeft zijn eigen tempo — laat je niet opjagen. Sta niet toe dat iemand je onder druk zet om verder te gaan dan mag van God, deze site of jezelf. Iemand die jouw grenzen en tempo niet respecteert, kan onmogelijk de ware zijn.

 • Kies een openbare plek om de eerste paar keer af te spreken

  Kies het liefst een drukke plek, zoals een restaurant of een winkelstraat. Hou je persoonlijke eigendommen (telefoon, portemonnee) tijdens het afspraakje in het oog. En vertel vrienden of familie met wie je afspreekt, waar je afspreekt, en wanneer je weer thuis bent.

 • Meld misstanden en verdachte zaken

  Overal op SamenChristen zie je 'rapporteer'-knoppen, waarmee je onfrisse kwesties vertrouwelijk aan ons team kunt melden. Hiermee help je mee SamenChristen schoon te houden, en andere leden te beschermen.